hem om mig cv kurser   kontakta mig

på gång keramik  textil  lera & stygn   öppettider

  

 

 

Kurser


Fritt broderi
mars 2019

 

 

 

 

 

 

 

Exempel på mina kurser


Bland rosa tyll och gyllene trådar kastar vi oss ut i det fria  broderiet. Vi broderar snabbt och går utanför ramarna både konkret och emotionellt. Det krävs absolut inga förkunskaper. Du behöver inte vara ”duktig” att sy, rita eller måla, men du bör ha ett öppet sinne och lust att kasta dig ut bland rosa tyll och gyllene rådar. Vi gör snabba kommaloss-övningar och hittar nya uttryck! 


 
  Bland Hoppfulla stygn och ändlösa trådar är kursen för dig som broderat en del men vill komma vidare. Vi skapar bakgrunder med hjälp av olika material och testar nya tekniker och sysätt. Vi fördjupar oss i olika stygn och använder de traditionella stygnen på ett friare sätt. Vi förstorar och förminskar både stygn och motiv och frossar bland alla ändlösa trådar!
 
  Återbruksbroderi... Här finns inget rätt eller fel, vi tar vad vi har och låter inspirationen flöda fritt i nya broderier. Gammalt blir nytt… din gamla fläckiga kaffeduk blir ett dagboksbroderi… eller tröjan som krympte blir små broderade broscher…
 
  Montering... Diskussion kring olika  monteringssätt, prövar olika ramar, bakgrundsmaterial samt avslutar några av dina omonterade broderier. 
 

 

Kurs i berättande broderi... med hjälp av nål och tråd berättar vi om oss själva och skapar vår egen bildvärld.


 

tillbaka

Vill du veta mera, eller har du eget förslag, kontakta mig